Savupiipun ja hormistojen korjaus & huolto

Savupiipun korjaus- ja huoltotyöt suoritetaan Renna Groupilla tottunein käsin | Helsinki, Espoo, Vantaa

Savupiipun kuntotarkastus on hyvä teettää ammattilaisella säännöllisesti, sillä piipussa saattaa piillä ongelmia, jotka eivät aina näy päällepäin. Piipun tiilihormi voi olla rapautunut tai siinä voi esiintyä halkeamia ja vuotoja tai muita rakenteellisia muutoksia, jolloin sitä ei ole turvallista käyttää. Myös Suomen ilmasto vie hormin usein tiensä päähän. Me huollamme ja korjaamme rikkoontuneet piiput pitkällä kokemuksella Helsingin, Espoon, Vantaan ja muun pääkaupunkiseudun alueilla.

Monet hormit jäävät ilman asianmukaista huoltoa ja korjausta

Vanhat tiilihormit ja rakenneaineiset hormit jäävät usein korjaamatta remonteissa, koska niiden kuntoa ei nähdä. Onkin tyypillistä, että ilma- ja savuhormien kunto jää katsastamatta toisin kuin vaikkapa vesijohtoputkien. Tällaisissa hormissa piilee suuri tulipaloriski. Riski koskee kaikkia talotyyppejä omakotitaloista rivi- ja kerrostaloihin, mökkeihin, ym. Erityisesti 1980-luvulla rakennetuissa taloissa moni hormi alkaa olla korjauksen tarpeessa. 

Miksi hormit sitten jäävät korjauksen ulottumattomiin? Esimerkiksi linjasaneerauksia tehtäessä hormeille tehdään usein vain iv-kanavien puhdistus, mikä ei kunnosta rikkinäisiä hormeja. Ilmanvaihtohormit jopa kärsivät saneerauksesta, sillä pystyputkilinjan avauksia tehtäessä ilmanvaihtohormit rikkoontuvat. Tämän jälkeen koko talo on yhtä ja samaa palovaaran vyöhykettä.

Savupiipun korjaus hormimassauksella

Savupiipun korjaus suoritetaan hormimassauksella. Hormimassaus sopii erinomaisesti vanhoille tiili-/rakenneainehormeille, erityisesti takka-, leivinuuni- sekä ilmanvaihtohormeille. Käytämme massauksessa laadukasta Hormex Ceramic -massaa (materiaalitakuu 10 vuotta), joka on nokipalon kestävä keraaminen massa.

Hormimassaus ilmapallomenetelmällä on nopea ja edullinen 

Hormimassaus ilmapallomenetelmällä mahdollistaa hormin massauksen katolta. Näin vältytään huoneistoon tehtäviltä työaukoilta ja näin ollen myös ikäviltä, suuritöisiltä suojauksilta sekä siivouksilta. 

Hormimassaus ei pienennä hormin pinta-alaa, joten veto pysyy hyvänä ja savupiipun rakenne lujittuu entisestään kestäen kovan käytön kymmenien vuosien ajan. Ilmapallomenetelmällä lopputuloksesta tulee tasalaatuinen ja hormista sileäpintainen, tiivis ja paloturvallinen. Massauksen jälkeen on hyvä asentaa piipunhattu, joka suojaa hormia sateelta ja tuiskulta. Menetelmä on nopein ja edullisin pinnoitustapa kerrostaloihin, jotka vaativat paljon hormikorjausta.

Hormiputkitus kiukaiden ja kattiloiden korjaukseen

Hormiputkitus sopii erinomaisesti saunan kiukaiden ja kattiloiden hormien korjaukseen. Kattilahormeissa tulee olla putkissa kondenssiyhteet, jotta kondenssivesi saadaan ohjattua hallitusti putkesta pois, jolloin se ei pääse talon rakenteisiin aiheuttamaan kosteusvaurioita. Omakotitalon uusi kattila saattaa tuottaa kondenssivettä jopa 200 l vuodessa, mikä voi merkitä ajan saatossa mittavia vahinkoja. 

Ilmanvaihtohormit ja liesituuletinputket on hyvä korjata taipuisalla saneerausputkella, joka on helppo ja nopea tapa tehdä hormikorjaus putkisaneerauksen yhteydessä. Ratkaisu on varsin edullinen ja erittäin kestävä! Saneerausputki sopii toki myös tulisijoille.

Vedonparantaja savu- ja ilmahormien vetoa tehostamaan

Turbowent-vedonparantaja on jo pitkään ollut markkinoilla ympäri Eurooppaa ja se on hyväksi todettu, toimiva ratkaisu tehostamaan savu- ja ilmahormien vetoa. Se myös estää hormia kääntymästä toimimaan väärinpäin.

Vedonparantajat parantavat painovoimaisen ilmanvaihdon vetoa käyttäen tuulta hyödykseen. Turbowent-vedonparantajissa turbiini pyörii aina samansuuntaisesti riippumatta tuulen suunnasta tai nopeudesta. Turbowent on valmistettu säänkestävästä, kiiltävästä RST-teräksestä. Se on siten ikuinen toimien rankemmassakin ilmastossa.

Meiltä saat laadusta tinkimättä kaikki mallit kiiltävästä RST:stä!

Teemme tiivistä yhteistyötä mm. Hormex Oy:n kanssa, jonka hormisaneeraustuotteet ovat tunnettuja laadustaan.

Jokaisesta korjatusta hormista asiakkaalle jää takuutodistus »